top of page

Öğrenme ve Gelişimde Etkili Bir Yöntem: Podcast

Öğrenme ve gelişim hem profesyonel hem de kişisel hayatımızın her noktasında. Ekip olarak sürekli güncellenmeye, yenilenmeye, farklı düşünmeye ve yaratıcılığa dönük çalışmalara ilgi duyuyor ve bunları hayatımızın her noktasına yayıyoruz. Bunun için duyduğumuz tutku ve öğrenirken eğlenmemiz yaptığımız işin de eğlenceli olmasını sağlıyor. Birlikte gelişiyoruz.

Son dönemde ekip olarak yolda geçirdiğimiz vakitleri de öğrenmeye dönüştürmeye başladık. Bu konuda bizlere en çok yardımı olan araç ise podcastler oldu. Özellikle yabancı dilde neredeyse her konuda bulabildiğimiz yayınlara girince birbirinden ilginç ve farklı konulara da dalmış olduk.

Özellikle video içerik üretmenin doyumuna erişmek üzereyken ve radyolar içerik radyoculuğunu bırakmışken, podcastler kişisel meraka hitap eden içerikleri ile imdada yetişti diyebiliriz. Çünkü müzik dinlemek gibi yürürken, yemek yerken ,toplu taşımada, trafikte rahatlıkla dinleyebilmemiz ve bu düşünceler üzerine düşünebilmemizi sağlıyor. Podcastler neredeyse her konuda ve farklı bakış açılarını duyabileceğimiz şekilde hayatımızda. Özellikle Amerika’da son yılların popüler platformları artık podcastler. Pek çok podcast yayıncısı geleneksel medya yayınlarından daha fazla takip ediliyor, beğeniliyor ve tavsiye ediliyor. Bu akım Türkiye’ye yeni yeni giriyor. Yıllar önce bazı girişimler olsa da kabul edilme ve bilinirliği ancak gerçekleşiyor.

Podcast içerikleri çeşit çeşit… geyikten bilgiye, radyo tiyatrosundan magazine, spordan sanata, düşünceden hikaye anlatıcılığına, zaman öldürmeye… Neredeyse her çeşitte içeriğe rastlamak mümkün. Youtube’ta bulabileceğimiz her türlü içerik neredeyse podcastlerde de var. Özellikle sıkı takipçisi olunan podcast yayıncılarının günlerini ve yayın anlarını bekleyen hayranları da oluşmuş durumda. Zengin içerik ve hayran kitlesi Türkiye’de henüz yeni yeni oluşuyor.

Podcastlerin yaygınlaşmasının ardından en büyük etkenlerden birisi, podcastlerin neredeyse herkesin telefonlarında yüklü olduğu Spotify, Apple Podcast, Soundcloud gibi uygulamalar içerisinden erişilmesi. Bir çok müzik uygulaması içerisine podcastlerin kolayca yüklenebilmesi genele yayılmasını da hızlandırıyor.

Ekip olarak öğrenme ve gelişim üzerine podcast macerasına yaklaşık bir yıl önce başladık. Etkili bir altyapı kurmak ve çalıştığımız paydaşların öğrenme süreçlerini desteklemek için podcastlerden yararlanıyoruz.

Bakarsınız yakında genele açık podcast yayınları ile öğrenme ve gelişim üzerine bizim yayınlarımızı dinlemeye başlarsınız.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page