top of page

Sadece Eğitimin Sağlayabileceği 5 Gizli Fayda

Eğitim, çalışanlarına üstün beceriler kazandırarak daha başarılı bir şirket yaratır. Ama bunu zaten biliyorsunuz. Eğitime yatırım yapmanızın da nedeni budur büyük ihtimalle. Ancak eğitimin, üstün beceriler kazandırmaktan daha fazla fayda sağlayabileceğini hiç düşündünüz mü? İşte düşünmeniz için birkaç neden:

  1. Çalışanların Şirkete Bağlılığının ve Motivasyonun Artması Çalışanlarınıza eğitim hizmeti sağladığınızda, onlara yatırım yaptığınız için şirketinizde bir gelecekleri olduğunu söylemiş olursunuz. Aslında eğitim, var olan en etkili teşvik yöntemlerinden biridir.

  2. Kademeli Artış Gösteren Kâr Oranları Diyelim ki her biri günde ortalama 1.000 liralık mal satan 10 kişilik bir satış ekibiniz var. Bu, günde 10.000 liralık satış anlamına gelir. Her birine sağladığınız eğitimle, yaptıkları her satışı -eğitim ile ulaşılması gayet olası şekilde- yüzde 10 oranında arttırırsanız, günlük satış rakamınızı 1.000 lira daha arttırabilir ve bir yıllık kâr-zarar hanenize büyük katkılar sağlayabilirsiniz. Kendi durumunuzu gözden geçirip hesaplamaları yaparsanız, eğitim için küçük bir yatırımın bile kendisini defalarca katlayacağını göreceksiniz.

  3. Daha Büyük Operasyonel Verimlilik Görevi müşteri şikâyetlerini ve sorunlarını çözmek olan çalışanlarınıza eğitim sağlıyorsanız, o eğitim için harcadığınız her kuruşun beklediğinizden daha büyük getirileri olabilir. Örneğin verilecek eğitimle, bu çalışanların en yaygın 5 müşteri şikâyetini, yöneticilerine veya diğer çalışanlara danışmadan çözebilmelerini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde, hesaplayabileceğinizden çok daha fazla kâr getirecek operasyonel verimlilik elde edebilirsiniz. Çünkü yöneticiler ve diğer çalışanlar, aynı konularla defalarca uğraşarak vakit kaybetmeyeceklerdir. Ayrıca, dikkatlerini ve gayretlerini kâr üreten faaliyetlere kesintisiz bir biçimde yönlendirme fırsatını bulacaklardır.

  4. Daha Güçlü ve Daha Özgün Bir Marka Marka kurucularınızı, tarihinizi, ürünlerinizi ve değerlerinizi yeni çalışanlarınıza aktarmak için az miktarda bir eğitim harcaması yapsanız bile, marka değerinizi müşterilerle olan her etkileşimlerinde destekleyeceklerdir. Sonuç olarak; şirketinizle iletişim halindeyken müşterilerinizin yaşadığı deneyim, reklamınızı ve pazarlamanızı tazeleyerek daha özgün ve değerli bir marka imajı oluşturacaktır.

  5. Az Masraflı Birebir Eğitim İmkânları İyi eğitim almış bir iş gücü, yeni çalışanları doğal bir şekilde karşılamak ve entegre etmek için daha donanımlıdır. Bu “katma değer” için maddi bir karşılık biçmek zordur. Yeni çalışanlarınız doğru çalışma örneklerini gördüklerinde, bundan pek çok fayda elde edeceksiniz. Örneğin, yeni çalışanınıza sağlayacağınız eğitim çok daha verimli olacaktır çünkü etraflarında kötü rol modelleri yerine, aldıkları eğitim sayesinde iletişim becerileri ve çalışma yöntemleri gelişmiş insanlar olacaktır.

Bu yazı, Training Industry sitesindeki “5 Secret Benefits That Only Training Can Provide” adlı yazıdan çevrilmiştir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page