Eğitimde Gelecek Konferansı’nda Gitmenizi Önerdiğimiz 16 Oturum
11 – 12 Kasım tarihlerinde MEF Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan konferansa onlarca farklı alandan eğitimciler ve eğitim konusunda girişimler katılıyor. Sizler de bizler gibi hangi konuşma, çalıştay ya da panele gitsem diye düşünüyorsanız size önerilerimiz var. Keyif alacağınızı düşündüğümüz oturumları, saat ve sınıf detayları ile aşağıda bulabilirsiniz.
Keyifli ve bol öğrenmeli konferanslar!
1- Ongun Tan
Tortu – Eğitimden Arda Kalan
Tarih: 11 Kasım 2017, 16.00 – 17.00
Yer: A301
Türkiye’nin ilk ve en büyük maker topluluğu Makers Türkiye’nin kurucusu. Girişimcilik serüveninin keyfini “Daima kazanırsınız; cebiniz, beş paranız kalmadığı zamanda bile anlatacak onlarca hikaye ve hiçbir kurumda edinemeyeceğiniz deneyimlerle doludur. Ki bu hikayeler de yüksek etki ve paraya her zaman dönüşüyor” cümlesiyle özetliyor.
Maker hareketi ve girişimcilik sizin de ilginizi çekiyorsa, Ongun Tan’ı dinlemelisiniz.
2- Maarit Rossi – Paths to Math, Finlandiya
Artificial Intelligence forces us to change Mathematics education
(Yapay zeka bizleri matematik eğitimini değiştirmeye zorluyor.)
*Bu sunum İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.
Tarih: 12 Kasım 2017, 10.00 – 11.00
Yer: A201
“Bugün “okulda başarılı olma” nın anlamını öğrenciler biliyorlar ve kurallara uydukları zaman başarılı olacaklarını biliyorlar. Öğrenciler ve yetişkinler için matematiğin zor olduğunu düşünmelerinin bir nedeni ise matematiğin kuralları yazarak ve söyleyerek öğrenmeleri. Bunu da ezberleyerek yapıyorlar. Gelecek yaratıcılığa ve öğrencilerin kendi yollarını bulmalarına bağlı. “ diyor Maarit Rossi. Matematiğin yapay zeka ile beraber nasıl değişeceğine dair keyifli bir beyin fırtınası için bu oturumu takviminize not edebilirsiniz.
Maari Rossi hakkında detaylı bilgi için websiteleri: www.pathstomath.com, www.inspirationalmath.co
3- Ali Koç
Dünyayı değiştirecek çocuk sınıfınızda oturuyor olabilir
Tarih: 12 Kasım 2017, 12.00 – 13.00
Yer: A301
Ali Koç, Eğitimpedia ve alternatif okullardan Fide Okulları’nın kurucusu. Kendisi eğtim alanında uzun zamandır yaptığı araştırmalar ve katkılar ile yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Oturumunun başlığı “Dünyayı değiştirecek çocuk sınıfınızda oturuyor olabilir.” ile hem merakımızı arttırıyor hem de böyle bir durumda ne yapabilirdik üzerine düşünmemizi sağlıyor. Oturuma katılmak için takviminize eklemeyi unutmayın!
4- Anni Orvokki Klutas
Anni Orvokki Klutas’ın yer alacağı bir panel ve bir de kendisinin gerçekleştireceği oturum var. İkisini de merak uyandırıcı.
a) Panel – Issues of Equity in Future Education: Dialogue, Inclusion and Student Voice
(Panel – Gelecek Eğitimde Eşitlik Konuları: Diyalog, Kaynaştırma ve Öğrenci Sesi)
Tarih: 11 Kasım 2017, 14.30 – 15.30
Yer: A411
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Gölge Seferoğlu’nun yapacağı panelde konuşmacılar ise şu şekilde: Cornelia Ilie, Anni Orvokki Klutas, Olli-Pekka Malinen, Dheeraj Mehrotra
Gelecek eğitimde eşitlik temasında diyalog, kaynaştırma ve öğrencinin sesinin konuşulacağı panelde birbirinden başarılı uzmanlar ile bu konuların nasıl gelecekte nasıl işleneceği üzerine kafa yoracağuz.
Biz çoktan takvimimize ekledik.
b) How to educate the curious and restless 21st century youth? Finnish student perspective on future of education
(Meraklı ve huzursuz 21. yüzyıl gençliğini nasıl eğitirsiniz? Eğitimin geleceği konusundaki Finlandiya öğrenci bakış açısı.)
Tarih: 12 Kasım 2017, 14.30 – 15.30
Yer: A407
Anni Klutas bu oturumda Finlandiya öğrencilerinin gelecek eğitimine bakışlarını ve merak eden biraz da huzursuz olan 21.yy gençlerini eğitime nasıl dahil edebileceğimizi ve neler yapabileceğimiz üzerine konuşacak. Biz merakla bekliyoruz!
5- Yankı Yazgan
PANEL – Toplam Gelişim Alanı Olarak Okul: Farklılıkların ve Sosyal Duygusal Gelişimin Okul Liderliği Perspektifiyle Ele Alınması
Tarih: 12 Kasım 2017, 10.00 – 11.00
Yer: A301
Yankı Yazgan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panelde konuşmacılar şu konulara değinecekler;
Konuşmacı / Yankı Yazgan / Tanıtım ve Temel Kavramlar
Konuşmacı / Ceyda Dedeoğlu / SDG’ye Okulların Yaklaşımı
Konuşmacı / Mustafa Balkaş / Yöneticilerin Rolü
Konuşmacı / Yeliz Şık Çifçi / Farklılıklar
Panel hakkında ise şöyle bir bilgi paylaşılmış:
“Akademik gelişim sosyal duygusal gelişim (SDG) olmaksızın gerçekleşmez. 2017’de Türkiye çapında yürüttüğümüz ve ayrıntılarını paylaşacağımız araştırmaya göre eğitimciler okul liderlerinin başını çektiği ve eğitim kadrosundan başlayıp öğrencilere ve diğer paydaşlara yayılan SDG modellerine kuvvetle ihtiyaç duymaktalar. Bu modellerin özellikleri, uygulama ilkeleri ve olanakları üzerinde duracağız.
Öğretmenlerin ve okul liderlerinin öğrencilerin SDG’sine dönük programlarda yer alması bireysel ve mesleki gelişimlerine doğrudan katkı sağlar. Öğrenci başarısı, okul ikliminin barışçıl ve geliştiriciliği üzerine net etkisi olur. Liderlerin SDG programlarında aktif yer alışı okulların dijital bir geleceğe hazırlanmasında kritik rol oynar.
SDG programları okulların gelişimsel farklılıkları ele alışını da olumlu etkileyecektir. Bu zeminde “Okullar değişik nedenlerle gelişimsel farklılıkları olan çocukların eğitim haklarını koruyabilmek için genel eğitim düzeni içinde ve mevcut yasalar çerçevesinde neler yapabilirler? Bu donanımı okul ekiplerinin kazanmasını sağlamak için neler yapılabilir? Okul liderlerinin rolü nedir?” sorularının yanıtları tartışılacaktır.”
Bu keyifli konulara meraklıysanız bu paneli kaçırmamanızı öneriyoruz.
6- Berna Aslan
Yaratıcıyım Öyleyse Varım! Hem de Dijital Dünyada!
Tarih: 12 Kasım 2017, 09.00 – 10.00
Yer: A410
Berna, oturumunu şöyle anlatıyor;
“Günümüz çağında artık çağdaş eğitimciler olarak neredeyse tüm web 2.0 araçlarını ve bir çok aplikasyonu hepimiz biliyoruz. Peki ama nasıl kullanıyoruz? Derslerinize kolaylıkla entegre edebileceğiniz farklı bakış açılarını, yaratıcı ve dönüşümlü düşünmeyi destekleyecek fikirleri ve uygulamalı aktiviteleri bu sunumda beraber deneyimleyeceğiz. Üstelik bu fikirler öğrenim mutfağında öğrencilerin geri bildirimleriyle pişti ver servise hazır!!
Önemli Not: Oyun oynamaya hazır olun!”
Biz oyun oynamaya hazırız!
7- Gültekin Çakmakçı
Eğitimde Mühendislik Uygulamaları (inSTEM: Engineering Practices in Education)
Tarih: 12 Kasım 2017, 09.00 – 10.00
Yer: A411
Doç. Dr. Gültekin Çakmakcı, 2006 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir. “Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab” başkanı, “STEM & Makers Fest/Expo” başkanı, “Public Communication of Science and Technology (PCST)” derneğinin yönetim kurulu üyesi ve bilim dünyasından anlık haber sitesi olan www.bilimiletisimi.com ’un kurucusu.
Kendisi ile STEM modeli üzerine konuşmak ve bilgi edinmek üzere takviminizde yer açın!
8- Irmeli Halinen
Finland: Education, Curriculum Change and Sustainable Future
(Eğitim, Müfredat Değişimi ve Sürdürülebilir Gelecek)
*Bu sunum İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.
Tarih: 12 Kasım 2017, 09.00 – 10.00
Yer: A101
Ms. Irmeli Halinen, eski Finlandiya Ulusal Eğitim Geliştirme Şefi ve Ulusal Eğitim Ajansı’nda Eğitim Müşaviridir. Eğitim, müfredat değişimi ve sürdürülebilir gelecek konularında bilgi edinmek ve Finlandiya eğitim sisteminin başarısını dinlemek için Irmeli Halinen’in oturumunu kaçırmayın.
9- Yavuz Samur
Eğitsel Oyun Tasarımı Atölyesi
Tarih: 12 Kasım 2017, 10.30 – 13.00
Yer: A305
Yavuz Samur ile derslerde kullanabileceğimiz oyunları tasarlamak, oyun ve oyunlaştırma üzerine konuşarak keyifli ve eğlenceli zaman geçirerek kendimizi geliştirmek için takvimimizde yer açıyoruz. Eğitsel oyunların tasarımı üzerine bilgisinden yararlanabileceğiniz Yavuz Samur’un bu oturumunu kaçırmayın!
10- Vivet Pitelon Sparkes
Steam and Power
Tarih: 11 Kasım 2017, 16.10 – 17.10
Yer: A309
Türkiye’de bir ilk olan STEAM nedir isimli kitabın yazarı Vivet Pitelon Sparkes’in oturumu son dönemde STEM ve ya STEAM olarak anılan yöntem hakkında sorularınız ve ya nedir diye merakınız varsa tam size göre! UOMO’ da okullarında yapılan S.T.E.A.M. Amerika’da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda bulunan laboratuvar, derslerdeki uygulamalar ve bizim okulumuzdaki uygulama karşılaştırmalarına yer vereceği çalıştayda örnek projeleri de görebileceğiz.
11- Lara Özer – Hande Muşlu
Dijital Dünyaya Yolculuk Biletleriniz Hazır Mı?
Tarih: 12 Kasım 2017, 16.00 – 16.40
Yer: A309
Lara ve Hande sunumlarını şu şekilde anlatıyorlar;
“Sunumumuzda yabancı dil derslerimizde ve rehberlik çalışmalarımızda deneyimlediğimiz bol malzemeli, zengin içerikli, birebir denenmiş, uygulanmış, damakta tat, öğrenmede kalıcılık sağlayan dijital biletlerimizle, teknolojinin tam ortasına doğmuş, geleceğin dinamiklerini değiştirmeye hazırlanan Z kuşağı çocuklarının yüksek beklentilerini karşılayan çalışmalarımızı paylaşmak için biz hazırız. Siz de bu kuşakta yer almak istiyorsanız, gelin dijital portfolyo, oyunlaştırma ve dijital hikâye tatlarının hangilerinden söz edeceğimize bir göz atalım.”
Biz takvimimizde hemen yer açarak bu oturumu merakla beklemeye başladık. Sizlere de öneriyoruz.
12- Mona Aykul
Öğrencileri 21.yüzyıl yetkinliklerine hazırlamak için proje çalışmaları ile zenginleştirilmiş Yabancı Dil dersleri
Tarih: 11 Kasım 2017, 14.30 – 15.10
Yer: A309
Mona Aykul Cumartesi günü ilk çalışma ile konferansın çalıştaylarını başlatıyor.
Mona’nın aktarımı ile oturumunda şu noktalara değinecek;
“Hızla gelişen dünyamızda günümüz öğrencilerinin gelecekte başarılı olmaları için problem çözme, takım çalışması, yaratıcılık gibi becerilere sahip olması gerektiği artık kaçınılmaz bir gerçektir. Bu doğrultuda globalleşen dünyamızda iletişimin anahtarı sayılan yabancı dil eğitimi öğrencileri bu becerilere sistematik bir şekilde hazırlayan bir disiplin olarak önemli bir rol oynamaktadır. Dil öğrenimine yeni bir bakış açısıyla yaklaşıp, teknolojiyi de etkin ve verimli kullanmak için ise proje çalışmaları hem öğrencilere hem de öğretmenlere bu süreçte yeni ufuklar açabilmektedir… …Bu sunumda ise proje çalışmaları ile zenginleştirilmiş yabancı dil derslerinin tüm aşamaları uygulanmış örnekleriyle sunulacaktır ve birlikte proje yönetiminin nasıl yapılması gerektiği ve eğitim teknolojileri ile entegre bir ders tasarımı nasıl yapılmalıdır sorusunun cevabı aranacaktır.”
Bizim en çok merak ettiğimiz oturumlardan birisi! Yabancı dil öğrenimine ilginiz varsa tam size göre bir oturum!
13 – Emre Keskin – Çağrı Küpeli
Eğitimde Gelecek Konferansı’nda yer aldığımız için büyük bir heyecanımız var. Hem de 3 farklı konuda atölye ile yer alacağımız için heyecanımız daha da artmış durumda. Bu listede kendimize yer vermezsek olmaz dedik.
Gelin, beraber öğrenmenin keyfine, varırken kısıtlı zaman içerisinde üretebileceklerimizi çeşitlendirelim. Öncelikle kültürlerarası farklılıkları konuşacağız ve eğitim tasarlarken bu konuda neler katabileceğimizi sizlerle beraber keşfedeceğiz. Ardından eğitimde “Kaos” diyince olumsuzluğu çağrıştıran durumu, nasıl yönetebileceğimizi ve bizler için yararlı bir duruma nasıl dönüşeceğini konuşacağız. Son oturumumuzda, her eğitimcinin içindeki gücü ve neler yapabileceğine dair kısa ancak derin bir tartışmanın içerisine gireceğiz.
Sizleri bekliyoruz! Takviminize işaretleyin ve gelin oturumlarımızın bir parçası olun!
a) Eğitim Tasarımında Kültürlerarası Farklılıkların Önemi
Tarih: 11 Kasım 2017 16.00 – 17.00
Yer: A407
b) Yeni Nesil Öğrenme Tasarımında: KAOS
Tarih: 12 Kasım 2017, 09.00 – 10.00
Yer: A110
c) Eğitimciler İçin Gücünü Hatırla Oyunu
Tarih: 12 Kasım 2017, 11.00 – 12.00
Yer: A110
Comments