top of page
Yazarın fotoğrafıEğitmen Panda

Çalışan Eğitimine Yatırım Yapmanız için 5 Neden

Bu yazıda, ekonomik olarak zorlu zamanlarda bile, çalışan eğitimine neden yatırım yapmanız gerektiğini açıklayacağız.

İşler mali açıdan sıkıştığında, genellikle ilk gözden çıkarılan şey çalışan eğitimi olur. Ancak bu, rekabetçi bir piyasada önünü açmakta olan lider bir organizasyon için kesinlikle doğru bir stratejik hamle değildir.Elimizde önemli bir soru var: Ekonomik olarak zorlu zamanlarda, neden çalışan eğitimine yatırım yapalım? Kısa cevap ise şu: Çalışanlarınızı eğitmek ve geliştirmek, kuruluşunuzun gelecekteki başarısı için kritik olabilir.

Geçmişte çalışanlar 3 şeyle derecelendirilirdi: Okuma, yazma ve aritmetik. Teknolojik ilerlemeye ve hızla değişen sosyal ve ekonomik bir manzaraya sürekli olarak cevap vermek durumunda olan bugünün dengesiz iş ortamında, bu beceriler artık başarı için yeterli değildir.

Çalışanların verimli ve üretken olması için aşağıdaki gibi yeni beceriler gereklidir:

  1. Eleştirel düşünme ve problem çözme.

  2. İletişim.

  3. İşbirliği.

  4. Yaratıcılık ve inovasyon.

Çalışanlarınız, kuruluşunuzun misyonunu gerçekleştirebilmeniz için sizin en büyük varlığınızdır. Kuruluşunuz için özel olarak tasarlanmış etkin bir eğitim, çalışanlarınızın yeni nesil becerilerini kazanmasına yardımcı olurken bir yandan da işletmenizin kazancını arttırır.

Burada, çalışan eğitimine neden yatırım yapmanız gerektiğine ilişkin bazı kritik nedenleri sıraladık:

  1. Yedekleme planlamasını destekler. Süregelen çalışan eğitimleri, tecrübeli ve yetenekli çalışanların kıdemli rolleri üstlenebilme ihtimallerini arttırarak, yedekleme planlamasını desteklemektedir. Yetenek havuzunuzu artırmak, “yeri doldurulamaz” olarak algılanan çalışanların organizasyonu terk ettiklerinde doğan riski azaltır. Yedekleme planlamasını destekleyen eğitimler liderlik, stratejik karar verme, etkin insan yönetimi ve işe özel beceriler gibi konuları içerir.

  2. Çalışan değerini arttırır. Etkili bir eğitim, çalışanlarınızın “becerilerini geliştirmek” veya çalışanlarınıza “çoklu beceri kazandırmak” için kullanılabilir. Beceri geliştirme, bir çalışanın mevcut bir beceri hakkındaki bilgilerini genişletmeyi ve bir alanda daha fazla uzmanlık sağlamayı içerir. Çoklu beceri kazandırma eğitimi ise, yeni veya ilgili çalışma alanlarındaki çalışanların organizasyon içindeki kullanılabilirliklerini artırmak için onları eğitme sürecidir. Farklı beceri setlerine sahip çalışanlar, çeşitli görevleri yerine getirebilir ve organizasyon içindeki diğer rollere daha kolay geçiş yapabilir.

  3. Yıpranma oranlarını azaltır. Çalışanlarınızın gelişimine yatırım yapmak, yıpranma oranlarını azaltabilir. İyi planlanmış bir eğitim, çalışanların başka yerlerde bir üst seviyedeki fırsatları aramayı tercih etmeleri yerine, kurum içinde kalıcı olmayı tercih etmelerini sağlar. Bir diğer olumlu tarafı ise, işe alım maliyetlerindeki azalmadır.

  4. Operasyonel verimliliği arttırır. Çalışanlarınızı eğitmek, günlük iş görevlerini tamamlamalarındaki verimliliği ve üretkenliği artırabilir. Eğitim aynı zamanda, kuruluşunuzun daha fazla tutarlılık kazanmasını, sonuçların projelendirilmesini ve kurumsal amaç ve hedeflere ulaşmasını kolaylaştırabilir.

  5. Piyasa standartlarını aşmanızı sağlar. Çalışanlarınızı piyasa standardındaki en iyi uygulamalarla eğitmek, itibarınızı arttırırken, rakiplerinize de kök söktürür! Birçok işletme doymuş piyasalarda faaliyet göstermektedir; bu nedenle, çoğu kez işinizi diğerlerinden ayıran şeyler de küçük detaylar olmaktadır. İyi planlanmış bir eğitim, bu küçük detaylarla fark yaratmanızı sağlayabilir.

Bu yazı, eLearningIndustry sitesindeki, “5 Reasons Why You Need To Invest In Employee Training” isimli yazıdan çevrilmiştir.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page